KURSER & EVENT

Cattis och Mary Svart bakgrundKalasrummet1EVENT 

Vi skräddarsyr efter dina önskemål. Det kan var allt från ett barnkalas bland hästar & höns, möhippa eller en mor & dotter helg i vår husvagn med ridturer under helgen.  Kontakta oss så kommer vi fram till ett bra upplägg.

                                                                         

 

NYFIKEN PÅ KURSER  tidsåtgång 2 timmar bokas efter efterfrågan 2500kr max 4 personer

Nyfiken på Permakultur – teori & praktik i skogsträdgårdens odlingar, odla utan att gräva, använd naturens resurser.

Nyfiken på BIN – en 2 timmars kurs där vi går igenom det mest basala kring uppstarten av biodling.

Nyfiken på HÖNS – en 2 timmarskurs där vi går träffar gården Dvärgchocin höns. Vi går igenom vad man bör tänka på innan start samt vad som är viktigt att känna till.

Nyfiken på Grönt & ätbart i naturen – tillsammans går vi igenom de vanligaste ”ogräset” och ser hur vi kan se dessa som resurser med höga halter vitaminer.  Ex ängssyra, maskros, kirskål, våtarv mm

Nyfiken på ätbara Svampar – höstkurs där vi går igenom allt från olika kantareller såsom gul, höst / trattkantareller, olika soppar som tegelröd, björk och Carl-Johan. Skivlingar Stolt fjällskivling och riskor.

Nyfiken på Tillverka egen ringblomssalva på gårdens egenodlade blommor och bivax från egen biodling

Nyfiken på Mindfulness med häst

Redan Winston Churchill konstaterade att det är något med hästar som är bra för människans själ.  Av samma anledning är hästen ett naturligt inslag vid mina träffar ”Mindfulness med häst”.

  • Samspelet med hästen ger en naturlig motivering till ett aktivt och fokuserat övande!
  • Hästens positiva inverkan på människors välbefinnande och livskvalitet hjälper oss med vår träning.
  • Samvaron med hästen gör det till en lustfylld upplevelse på många plan och ger en utveckling både fysiskt och psykosocialt.
  • Att umgås med dessa fantastiska djur är helt enkelt balsam för kropp och själ.

En variant på en kurs framtagen av Ola Schenström, läkare och mindfulnesslärare. Han har skrivit flera böcker och bland annat boken med samma namn som kursen bygger på.

Detta är en kurs för nybörjare i mindfulness där vi går igenom grunderna  för att få en förståelse för hur mindfulness fungerar.  Vi gör gör enklare mindfulnessövningar och reflekterar tillsammans över upplevelserna för att öka förståelsen och komma till insikt över varför vi reagerar och hur vi kan välja att istället agera medvetet. Träningen sker såväl till häst som på gården i olika miljöer. Hemuppgifter att träna ca 10 min per dag, ges mellan passen för att gör mindfulnessträningen till en del av vardagen.

.

Efter avslutad kurs har du:

  • Fått forskningsbaserad kunskap om mindfulness, bland annat: andetaget, koncentration, autopiloten, dömande, kroppskännedom, stress, problemhanteringsstrategier, hjärnan och mindfulness, attityder i mindfulness, hur tankar, känslor och kroppen hänger ihop, SOAS-ett redskap att hantera svårigheter, mm.
  • Fått uppleva mindfulness på flera olika sätt
  • Börjat få rutiner för egen vardaglig träning

Innehåll:

  • Fyra träffar á  ca 1,5 timmar
  • Kurslitteratur: Mindfulness i vardagen” av Ola Schenström med tillhörande cd-skiva med inspelade meditationer. Köpes av deltagare.
  • Intresserad? Kontakta mig på 070-2215228 eller skicka ett sms

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You Feel Good