Mindful Ridning för dig med särskilda behov

”Det nåt med hästar som gör så gott för människans själ .”                Winston Churchill

Till oss är alla välkomna! Vi har genom åren haft samarbete med såväl Strängnäs kommun, Strokeföreningarna i Strängnäs & Eskilstuna samt anordnat möten för FUB s medlemmar.

Hit får du komma precis som du är! Här släpper vi all prestation och bara är tillsammans med hästarna. Vi väljer utifrån dina önskemål och förutsättningar om vi umgås med hästarna från marken eller om du vill upp på deras rygg och låta dig bäras. Vi kan ta oss ut i naturen på härliga skogstigar eller stanna på vår upplysta ridbana.

Här använder vi oss av ramp för att underlätta uppstigning och kan i dagsläget erbjuda mindful ridning till de personer som är så pass stadiga att de kan sitta själva på hästryggen. Vi ser helst också att man har med sig en ledare som går bredvid hästen som en extra trygghet.

Att ridning är bra för människan och i synnerhet för människor med speciella behov kommer det ständigt ny forskning på. I ridningen berörs alla sinnen  och det händer väldigt mycket både i din kropp och ditt sinne när du rör dig i takt med hästen. Att umgås med dessa fantastiska djur  är helt enkelt balsam för kropp och själ. Många studier visar att djur och natur stimulerar hjärnans läkning.

Forskningrapporter visar på att ridning är bra i synnerhet för människor med funktionshinder/speciella behov ex Autism, ADHD, Down Syndrom, Remautism, Syn och hörselnedsättning, Ångestrelaterade sjukdomar, Strokepatienter, Utmattningssyndrom m.fl.

  • Hästens tredimensionella rörelser fortplantar sig i ryttarens kropp och har positiva effekter på bland annat balans, koordination och styrka.
  • Samspelet med hästen ger en naturlig motivering till ett aktivt och fokuserat övande!
  • Samvaron med hästen gör det till en lustfylld upplevelse på många plan och ger en utveckling både fysiskt och psykosocialt.

 

Jag som kommer möta er heter Catharina och är mindfulnessinstruktör och 2016 påbörjade jag min utbildning ”Praktisk Ridterapi”. Jag har gått Steg 1 & 2 av 3 och under februari 2017  fördjupade jag mina kunskaper med 40 timmars Askultation hos Johanna Pechmann i Järna. Johanna är utbildad sjukgymnast, IRT -cert ridterapeut och även min handledare.

 

Kontakta mig  genom  att skicka ett sms på 0702215228 så hittar vi en tid.

 

 Praktisk ridterapi 1Praktisk ridterapi 2

Introduktion-till-autism_Diplom[1]

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

You Feel Good